22 Μαΐου 2024

Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος:" 'Ὁ ἐμὸς ἔρως ἐσταύρωται, καὶ οὐκ ἔστιν ἐν ἐμοῖ πῦρ φιλόϋλον".

 "'Ὁ ἐμὸς ἔρως ἐσταύρωται, καὶ οὐκ ἔστιν ἐν ἐμοῖ πῦρ φιλόϋλον".
Στην Εκκλησία δεν ερχόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα μας , αλλά για να πάρουμε την ευθύνη και να τα κουβαλήσουμε σταυρικά. 
Τότε το πρόβλημα, αυτή η άρση του Σταυρού δεν θα γίνει η καταστροφή μας αλλά η θεραπεία και η μεταμόρφωσή μας. Ας δούμε τον πόνο, το πρόβλημα και τον πειρασμό ως μια ευκαιρία για υπαρξιακό προσανατολισμό και δοκιμασία για να ανακαλύψουμε περισσότερο σε βάθος τον εαυτό μας και μέσα εκεί τον Αναστημένο Χριστό. Όταν ανέβεις επάνω στον Σταυρό τα δύο ξύλα Του (οριζόντιο και κάθετο) συναντιούνται στο σημείο στο οποίο βρίσκεται η καρδιά σου.
 Μόνο αγαπώντας τον Θεό και τον συνάνθρωπο με σταυρική αγάπη μπορείς να μεταμορφώσεις την καρδιά σου. Ας αγκαλιάζουμε το πρόβλημα και τον πόνο πάντα με τη Χάρι του Θεού και τότε το μαρτύριο δεν θα είναι για τον Άδη αλλά για τη Βασιλεία των Ουρανών.
"'Ὁ ἐμὸς ἔρως ἐσταύρωται, καὶ οὐκ ἔστιν ἐν ἐμοῖ πῦρ φιλόϋλον".
Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο δημοσιεύει λόγους Αγίων, Πατέρων της Ορθοδόξου Ανατολικής εκκλησίας και ακολουθεί πλήρως την διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος με επίγνωση εκκλησιαστικού φρονήματος. Εύχεστε υπέρ ημών των αναξίων!

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης:" Ο Σταυρός του κάθε ανθρώπου".

  Ο Καλός Θεός οικονομάει για τον κάθε άνθρωπο έναν σταυρό ανάλογο με την αντοχή του, όχι για να βασανιστή, αλλά για να ανεβή από τον σταυρό...