29 Μαΐου 2024

+Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος:"ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ (περὶ καλής επιτυχίας ή καλής... αποτυχίας!)".

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ (περὶ καλής επιτυχίας ή καλής... αποτυχίας!)

Όταν κάνω τη Λειτουργία για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες λέω:
Παιδιά σήμερα δεν προσευχηθηκαμε για να πετύχετε αλλά προσευχηθηκαμε και για να αποτύχετε.
Εσείς αγωνιστήκατε κουραστήκατε... και εμείς τώρα ερχόμαστε και παίρνουμε τον δικό σας κόπο και τον προσφέρουμε στον Θεό και Τον παρακαλούμε να δώσει στον καθένα σας αυτό που πραγματικά σας χρειάζεται και όχι αυτό που νομίζετε ότι σας χρειάζεται. 
Υπάρχουν επιτυχίες στην ζωή που κατέληξαν σε τραγωδίες και υπάρχουν επιτυχίες που έγιναν επιτυχίες, όπως και αποτυχίες που κατέληξαν σε επιτυχίες.
Επομένως ποιός από εσάς ξέρει τι πραγματικά σας χρειάζεται; Κανένας.
*Άρα λοιπόν αυτή η εμπιστοσύνη ότι ο Θεός με αγαπάει και νοιάζεται για μένα, είναι εκείνο το οποίο μπορεί να μαλακώσει το άγχος...*

*† Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος*
Από το  β ι β λ ί ο
ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ
Απαντήσεις σε νέους από έναν επίσκοπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο δημοσιεύει λόγους Αγίων, Πατέρων της Ορθοδόξου Ανατολικής εκκλησίας και ακολουθεί πλήρως την διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος με επίγνωση εκκλησιαστικού φρονήματος. Εύχεστε υπέρ ημών των αναξίων!

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης:" Ο Σταυρός του κάθε ανθρώπου".

  Ο Καλός Θεός οικονομάει για τον κάθε άνθρωπο έναν σταυρό ανάλογο με την αντοχή του, όχι για να βασανιστή, αλλά για να ανεβή από τον σταυρό...